Blog

In dit filmpje hiernaast ben ik bezig met het sauswerk van een woonkamer/ eetgedeelte.

Ik vind elke situatie, toch altijd anders, nl. bij de een, moet je wel alles afplakken op de grond en bij de ander juist weer niet?!

Maar, omdat ze hier nog een vloer gingen leggen, was dat niet echt nodig.

Ook heb ik altijd te maken met de lichtinval, daardoor heb ik hier gebruik gemaakt van een bouwlamp. Het is eigenlijk wel jammer dat je niet ziet wat het eindresultaat is geworden, maar daarom kan ik het jullie wel uitleggen.

Ik heb van te voren met de klant gebrainstormd over de kleuren. Ik vind het zelf altijd heel erg leuk als ik daar toch iets aan bij mag dragen, want de klant is immers altijd koning en wij als schilders hebben vaak niet veel te zeggen over de kleur. Dat vind ik soms erg jammer, want dat maakt ons vak leuker , juist door ook het interieur advies op te pakken.

De uiteindelijke kleur die we hier hebben aangebracht is een combi van lichtbeige en lichtgroen.

Kleuren hebben veel invloed op de mens, je zou het niet zeggen, maar toch is het zo. Lichte kleuren staan voor rust en kalmte, waarbij licht donkere kleuren, zoals beige weer iets meer warmte toevoegt.

In dit geval is de woonsituatie niet dermate groot, daarom heb ik een voorstel gedaan en uiteindelijk, in overeenstemming met de klant besloten, om de lichtgroene kleur (N9.07.82) iets meer naar achter te zetten (in het eetgedeelte) zodat men juist de warmte en genegenheid weer kan zoeken in (beige, F6.04.86, Sikkens colours) het woongedeelte.

In beide gevallen heb ik gebruik gemaakt van een goede latex Sigma Coatings | Vakschilder – Sigma die schrobvast is.